Sök här
  • Meny

Kundkorg

Stäng
Meny
close
Sök här

Hållbarhet och barnkläder

Hållbarhet och barnkläder

Kan Själv och Hållbarhet

När vi fick idéen till att skapa ett klädmärke så var det inte bara färger eller logga som var med i processen. Vi ville göra något mer för barnen som leker nu och för deras framtid. Det som ibland brukar heta hållbarhet men för oss är viktiga delar i en kedja som ryms inom namnet ”Kan Själv”. 

Det börjar med tyget. Våra kläder har flera stämplar som garanterar att de bland annat tillverkas med ekologiskt bomull och de är Fairtrade-märkta vilket innebär att de som syr kläderna har schyssta villkor. 

När kläderna sedan får sitt tryck så görs detta med antingen ett vattenbaserat bläck (ECO PASSPORT, OEKO-Tex) eller ett transfertryck som är CPSIA-certifierade för barnkläder. Båda metoderna är utvalda med omsorg om både barnens ömtåliga hud och allas vår miljö. 

Kan Själv är ett litet företag och vi har inga stora lager med kläder. När vi får en beställning så trycks plagget i Göteborg och skickas till kund. Vi får därför inget svinn och gör inte av med något i onödan. Detta gynnar förutom miljön även plånboken och vi kan hålla nere våra priser trots att vi håller hårt på hög kvalitet i alla led. Skull någonting gå fel i produktionen och vi får ett plagg som inte håller måttet så kastas ingenting. Ofta är det ett tryck som inte blev helt perfekt på ett annars bra plagg. Då väljer vi att skänka plagget till en klädinsamling istället så att det kommer till nytta för andra. 

Genom Kan Själv hyllar vi barns självständighet och lekfullhet. Men vi vill så klart att alla ska ha möjligheten att få kunna själva. Ett sätt som vi kan bidra för att komma till det målet är att vi skänker en del av vår vinst till organisationen Majblomman. Majblomman är en ideell organisation som har funnits sedan 1907 och arbetar för att motverka barnfattigdom i Sverige. De gör det genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning. 

För oss är det så klart viktigt att barnen gillar våra kläder men det är minst lika viktigt att de som köper kläderna ska veta att de bidrar till en bättre värld tillsammans med oss. 

#title#

#price#
×